zaterdag 7 augustus 2010

Nieuwe iPad nu ook met camera


Volgens AppleInsider zal de volgende versie van de iPad waarschijnlijk over een camera beschikken. Veel consumenten hoopten dit al te vinden op het eerste model. In een document over het managementbeleid rond de iPad van Apple, waar zakelijke klanten toegang tot hebben, wordt gesproken over de mogelijkheid om de camerafunctie uit te schakelen. AppleInsider denkt dat dit het bewijs is voor de plannen van het bedrijf om de volgende versies van de iPad te voorzien van een camera.
Daarnaast verwijst AppleInsider naar een vacature van Apple voor een ‘ontwikkelaar voor iPad Media’. Het bedrijf is op zoek naar "een softwareontwikkelaar met een sterke technische achtergrond om foto-, audio- en video-opnames te testen".
Chatten
Als de volgende generatie iPad een camera heeft, zal deze waarschijnlijk op de voorkant staan en ook FaceTime ondersteunen. Nu is deze chatapplicatie nog enkel beschikbaar op de iPhone 4. Onder andere ZDNet meldde echter dat deze eveneens op de volgende iPod Touch en de iPad zal verschijnen.

Speculaties
Het is niet de eerste keer dat speculaties over een camera in de iPad de ronde doen. Een bètaversie van het softwarepakket voor ontwikkelaars, vrijgegeven in januari, verwees naar de ondersteuning voor een camera, maar in de uitgave van maart ontbrak dit.

In diezelfde maand gaf PowerbookMedic echter foto’s vrij die lieten zien dat de definitieve versie van het middenframe ruimte laat voor een webcam. 

bron: http://www.zdnet.be





Geen opmerkingen:

Een reactie posten